Kalastuspaikat ja -luvat

Kalastus Airistolla

Katso tiedot Airiston-Velkuan kalastusalueen kotisivuilta osoitteesta www.airistovelkua.fi.

Aurajoen Halistenkoski / Turku

Halistenkosken virkistyskalastusalue alkaa Halistenkosken kävelysillasta ja päättyy Turun keskustan Martinsiltaan noin 4 km alempana. Suvantoalueella valkoisten kylttien (lukee "luonnollisen syötin käyttö kielletty") alapuolella kalastaminen on mahdollista myös valtion kalastonhoitomaksulla. Onkiminen on kielletty koko koskialueella ko. valkoisiin kyltteihin asti.

Halistenkosken kalastus perustuu merialueelta jokeen nousevien vaelluskalojen pyyntiin (meritaimen, merilohi, kirjolohi ja siika). Koko Aurajoessa on toistaiseksi voimassa normaali lohikalojen (lohi, taimen ja siika) syysrauhoitus syyskuun alusta marraskuun loppuun.

Jos joessa virtaa vettä, meritaimenta nousee jokeen läpi avovesikauden. Merilohen pääasiallinen nousu tapahtuu vasta loppusyksystä. Silloin Halistenkosken alapuolelle kerääntyy myös runsaasti suurikokoista vaellussiikaa.

Sijainti kartalla

Lupahinnat yli 18v.: 1 vrk/5 €, 7 vrk/10 €, kalenterivuosi/50 €. Alle 18v.:1 vrk/2 €, 7 vrk/5 €, kalenterivuosi/10 €. 

Lupien myynti: Kalakortti.com, Halistuvan grillikioski (Emmauksenkatu 1), Meri ja Metsä Raisio (Tasalanaukio 1). Lisäksi 1 ja 7 vrk luvat voi maksaa myös kännykällä, toimintaohjeet ovat kosken infokylteissä.

Nautelankoski / Lieto

Liedossa sijaitseva Nautelankoski on varattu pelkästään perhokalastukseen. Aurajoen pisin koskialue (noin 600 m) Nautelankoski on luonnonsuojelualuetta, joten liikkumisessa on noudatettava annettuja ohjeita. Alueelle istutetaan pyyntikokoisia kirjolohia ja vastakuoriutuneita taimenia. Huom! Sekä rasvaevällinen että eväleikattu taimen on alueella kokonaan rauhoitettu (Kalastusasetus/kalastusalueen määräys)! Kirjolohella ei ole alamittaa ja sitä voi kalastaa myös syysrauhoituksen aikana.

Nautelankoskelle myydään sekä pyydystä ja päästä (C & R) että saalislupia. Yksittäisen luvan kalastusaika on 12 tuntia, että kalastuksen lomassa ehtii pitämään myös kunnon taukoja. Lisäksi Nautelankoskella kalastuksessa pitää käyttää väkäsettömiä koukkuja.

Sijainti kartalla

Pyydystä ja päästälupien hinnat: 12 tunnin lupa 6 €, vuosilupa 60 €.

Saalislupien hinnat (kalakiintiö 1 lohikala/pv): 12 tunnin lupa 10 €, vuosilupa 80 €.

Lupien myynti: Kalakortti.com, Liedon asemanseudun Seo -huoltamo (Poikojantie 1), mobiililuvat (ohjeet kosken infotauluissa, vain 12 tunnin luvat).

Laajoen Korvensuunkoski / Mynämäki

Korvensuunkosken lupamyynti ja istutukset on lopetettu, joten alueelle ei pääse kalastamaan muut kuin vesialueen omistajat.

Sijainti kartalla


Valtion kalastonhoitomaksu

Kaikkien 18-64 -vuotiaiden, jotka harjoittavat muuta kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä, on suoritettava valtion kalastonhoitomaksu.

Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen ja sen voi maksaa kalenterivuodeksi (39 €), 1 tai 7 vuorokauden ajaksi.

Lisätetoja ja maksun maksaminen eraluvat.fi.